14. April 2021

Bitcoin moet beter presteren dan Altcoins om een lange-termijn stierenmarkt te starten

Bitcoin terug boven $11k, maar $10.600 blijft een van de belangrijkste gebieden. Op dit moment is het „een solide basis aan het leggen voor een potentieel explosieve rally als we naar het laatste kwartaal van 2020 gaan“.

De afgelopen vier dagen heeft de bitcoin rond de $11.000 gehangen. De handel in de groene, de digitale activa ging vandaag de dag zo hoog als $11.185 maar met het ‚echte‘ volume slechts ongeveer een miljard dollar. Net als het spot handelsvolume, hadden futures ook een glansloze prestatie. Van 28 miljard dollar op 3 september is het gedaald tot slechts 7,2 miljard dollar. Op CME, hield het volume tussen $262 miljoen en $445 miljoen sinds het midden van vorige week.

De open rente volgde ook de zelfde weg, die van $5.1 miljard tot $3.7 miljard in de eerste dagen van September daalt. Maar in tegenstelling tot het futures volume, is OI langzaam naar boven getrend, waardoor het tot $4 miljard is gestegen. Op CME ook, sprong OI terug naar $500 miljoen.

Echter, tijdens deze hele beproeving, kwam Bakkt als winnaar uit de bus, waardoor er nieuwe records werden gevestigd. Maandag deze week was het totale volume (fysiek geregeld + cash geregeld) $183 miljoen. Op woensdag werd dit record gebroken met $191 miljoen. Maar de OI op Bakkt had niet zo’n plezier als het blijft in de buurt van $ 10 miljoen.

Wat ziet er goed uit?

Terwijl de Bitcoin System er deze week goed uitzag, met de prijs rond de $11.000, is analist DonAlt alles over het $10.600 gebied, dat volgens hem, ,,nog één van de belangrijkste gebieden op de grafiek is“.

„Deze week sluit hij eronder? Ik neem aan dat de top binnen is, en we handelen naar $8.000. We sluiten daarboven? Ik zal korte broeken sluiten en kijken wat er daarna gebeurt.“

In het midden hiervan zal de Europese Centrale Bank haar laatste rondes met leningen uitbetalen met een rente die zo laag is als -1%, wat de financieringskosten heeft doen dalen. De liquiditeitsinjecties van de ECB kunnen voor het eerst een overschot aan contant geld in het eurogebied boven de 3 biljoen euro (3,6 biljoen dollar) opleveren.

Vandaag de dag, terwijl BTC er groen uitziet, hebben altcoins niet zo veel tijd meer, met inbegrip van SAFE (-25%), BAL (-16%), KNC (-10%), CRV (-9%), Tezos (-8%), YFI (-7%), en LINK (-4%), waarbij de bovenste tussen de 1% en 3% liggen.

Toch maken mensen als CREAM (43%), SASHIMI (42%), UNI (40%), YAMV2 (16%), BASED (8%) en Aave (5%) winst.

Signs of New Money Moving into Crypto

De leidende cryptocurrency neemt zijn zoete tijd in beslag door zich naar boven te bewegen. 50,5% YTD, in Q3 bitcoin, heeft slechts 20% winst geboekt, ongeveer de helft van Q2’s 42% rendement. Maar het is nog steeds beter dan 10,15% goud, 7% SPX, -3,69% dollar en -6,5% WTI.

Het derde kwartaal is echter niet echt goed geweest voor de cryptografie, behalve in 2017, of voor de aandelen. Het volgende kwartaal daarentegen wordt historisch gezien gedomineerd door groenen – 82,8% in 2015, 62,60% in 2016 en 210% in 2017. In 2014, 2018 en 2019 boekte Bitcoin echter een verlies van respectievelijk 18%, 42,5% en 13,60%.

Ook, zoals Juan Villaverde van Weiss Crypto Ratings opmerkt, onder de oppervlakte, zien we „crypto-assets die een solide basis vormen voor een potentieel explosieve rally als we naar het laatste kwartaal van 2020 gaan“.

Hij neemt afstand van de huidige marktactie, waarbij de bitcoin hoger wordt, terwijl de altcoins het moeilijk hebben in scherp contrast met de afgelopen maanden,

„Bitcoin blijft de benchmark voor de interesse van externe investeerders in de activaklasse.“

„Ik heb vaak opgemerkt op deze rapporten hoe geen enkele crypto stier markt duurzaam is zonder dat Bitcoin de weg leidt, althans in de beginfase,“ zei Villaverde toe te voegen:

„het is pas als we zien dat Bitcoin het beter doet dan de rest van de markten, dat we kunnen zeggen dat er nieuw geld naar de crypto ruimte gaat – een noodzakelijke voorwaarde voor een lange termijn stierenmarkt“

Maar het is ook nog maar de vraag of bitcoin de komende weken zal blijven presteren.